Financiar

#romania electrica

Romania Electrica va prelua activele verzi ale investitorilor canadieni

Grupul de distributie si furnizare a energiei electrice Electrica, 49% controlat de statul roman, negociaza achizitia mai multor parcuri eoliene si fotovoltaice de la Jade Power Trust.

Activele includ parcul eolian de 45 MW Dorobantu dezvoltat de OMV Petrom si ulterior vandut grupului canadian. Electrica ar urma sa efectueze tranzactia prin bratul sau de alimentare cu energie electrica Electrica Furnizare.

De asemenea compania intentioneaza sa liciteze pentru unele dintre activele locale pe care grupul de utilitati cehe CEZ vrea sa le vanda in Romania.

Fondata in Toronto in 2014, Jade Power Trust (fosta Transeastern Power Trust) a intrat pe piata din Romania in acelasi an, preluand 11 microhidrocentrale cu o capacitate totala de 5,1 MW. Jade a continuat sa investeasca in Romania datorita oportunitailor unice pe care tara noastra le ofera in proiecte fotovoltaice si eoliene. Un factor important este mana de lucru ieftina, Romania inregistrand al doilea cel mai mic salariu brut din Europa.

In 2017, a cumparat de la OMV Petrom parcul eolian Dorobant, cu o capacitate de 45 MW, pentru 23 de milioane de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea