Financiar

#agricultura #romania #granar #valeriu tabara # granarul europei # productie grau

Romania, din nou granarul Europei?

Romania ar putea redeveni granarul Europei . In viziunea lui Valeriu Tabara , ministrul ministerul agriculturii si dezvoltarii rurale (MADR), anul 2011 a fost un an de exceptie pentru agricultura romaneasca.

El a anuntat ca Romania are contractate pentru piata externa circa 800.000 de tone de grau din capacitatea totala de export de patru milioane de tone estimata pentru 2011.

"Anul acesta a fost un an de exceptie pentru productiile agricole, net superioare fata de anul trecut. Acestea au fost sustinute nu numai de conditiile climatice, ci si prin eforturile depuse in ultimul an la MADR pentru asigurarea la timp a resurselor financiare necesare fermierilor si datorita conditiilor favorabile din piata. Din recolta totala inregistrata, de 7, 2 milioane de tone, putem exporta anul acesta in jur de patru milioane de tone, iar la ora actuala avem deja contractate pentru export in jur de 800.000 de tone", a precizat Tabara.

Ministrul este de parere ca Romania inca nu a ajuns la potentialul maxim: "Desi am avut o productie record, de circa 7,2 milioane tone, inregistrata, si inca 1-1,2 milioane tone, o cantitate nedeclarata de producatori, conform estimarilor noastre, Romania este inca sub potentialul maxim pe care il poate obtine, de 10-12 milioane de tone de grau anual".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea