Financiar

Romania ar putea pierde fondurile europene din cauza incetinirii luptei anticoruptie

Presedintele Grupului de State Impotriva Coruptiei din Consiliul Europei (GRECO), Drago www .acasa.ro/ kos " title="kos">Kos , a declarat joi , la Bucuresti, ca Romania risca urmari "foarte grave", inclusiv inghetarea finantarilor europene, din cauza incetinirii ritmului luptei impotriva coruptiei dupa aderarea la UE.

"Romania este unul dintre exemplele de tari in care atitudinea fata de lupta impotriva coruptiei a scazut dupa aderarea la Uniunea Europeana si acest lucru ar putea avea consecinte foarte grave asupra tarii dumneavoastra", a declarat oficialul european, in cadrul unei conferinte europene pentru o utilizare corecta si transparenta a fondurilor Uniunii Europene in Romania.

Kos a explicat ca sanctiunile pe care le risca Romania pot merge pana la blocarea de catre UE a fondurilor europene. Presedintele GRECO a invocat exemplul Bulgariei, care se afla "la un pas" de blocare a finantarii.

"Romania avea multe lucruri de facut in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei si nu le-a facut. S-ar putea ca Romania sa plateasca, in final, nerespectarea acestor angajamente, asa cum se afla in prezent in pericol Bulgaria, careia s-ar putea sa i se inghete toate finantarile europene, din caza lipsei rezultatelor concrete in lupta impotriva coruptiei", a afirmat Drago Kos.

Oficialul european si-a exprimat, totusi, speranta ca tara noastra nu va fi sanctionata. "Eu cred ca ar trebui sa fim optimisti intr-o mica masura, pentru ca cred ca Romania nu se va confrunta cu aceasta situatie, a inghetarii fondurilor", a mai spus el.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea