Financiar

#salariu #bugetar #sebastian vladescu

Restructurarea bugetara permite o crestere salariala medie peste 10%, in 2011

Fondul de salarii stabilit pentru anul viitor, corelat cu restructurarea a 60.000 posturi din sistemul public, permite o crestere salariala medie de peste 10%, pentru care ramane insa de stabilit cum va fi distribuita, in baza sistemului unitar, a declarat ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu , potrivit Mediafax.


El a amintit ca fondul de salarii pentru anul viitor este stabilit la 39 miliarde lei.

"Pentru a atinge aceasta cifra, pot sau nu pot sa fie necesare disponibilizari , depinde de nivelul salariului care va fi stabilit prin noua Lege a salarizarii unice, valabila incepand cu 1 ianuarie.

Este vorba de aritmetica. Daca salariile vor fi mai mici, numarul de angajati poate sa ramana acelasi, daca salariile vor fi mai mari, numarul de angajati va trebui redus.

Calculul elementar arata ca 39 de miliarde permite, si cu restructurarea de 60.000, o crestere salariala medie de peste 10%", a spus Vladescu.

Ministrul a precizat insa ca ramane sa fie stabilit cum va fi distribuita aceasta crestere.

"De aici incolo este o alta discutie, cum va fi distribuita aceasta crestere, cat se va distribui la salariile mici, cat se va distribui la salariile mari.

Deci, din acest punct de vedere, nivelul efectiv de salarizare al fiecarei pozitii din sectorul bugetar va fi stabilit prin Legea salarizarii , si el nu va fi cel de astazi", a aratat Vladescu.

Guvernul s-a angajat in negocierile cu FMI sa limiteze numarul de personal din sectorul public, pana la inceputul anului viitor, la 1,29 milioane de salariati, ceea ce reprezinta disponibilizarea a 70.000 de bugetari, si sa limiteze fondul de salarii in 2011 la 39 miliarde lei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului