Financiar

#efect #stimulare #guvern #mondial #economie

Renuntarea inainte de vreme la masurile de stimulare ar putea afecta relansarea economiei

Revenirea economiei mondiale ar putea fi ingreunata daca guvernele renunta prea devreme la masurile de stimulare , pentru ca astfel de masuri ar putea avea efecte negative asupra dezvoltarii si somajului, a declarat seful Fondului Monetar International, Dominique Strauss -Kahn, informeaza Mediafax.

Strauss -Kahn crede ca programele de stimulare ar trebui finalizate numai atunci cand apar semne clare ca revenirea economiilor este durabila, iar numarul somerilor scade. El a precizat ca a sosit momentul potrivit pentru dezvoltarea strategiilor de iesire, insa a indemnat guvernele la prudenta in privinta alegerii momentului implementarii lor.

Oficialul a avertizat ca bancile s-ar putea confrunta cu probleme legate de independenta, in conditiile in care economiile ies din criza si apar presiuni politice pentru cresterea volumului creditarii. Strauss-Kahn a insistat ca institutiile de credit trebuie sa reziste acestor presiuni.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea