Financiar

#sebastian vladescu #salarii #pensii

Reducerea pensiilor si salariilor va fi aplicata pana la jumatatea lui 2011

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu , a afirmat marti, la intalnirea cu reprezentantii sindicatelor si patronatelor, ca reducerea salariilor bugetarilor si a pensiilor se va aplica pana la jumatatea anului viitor, a declarat pentru NewsIn secretarul general al , Sabin Rusu.

Vladescu a mai spus, conform aceleiasi surse, ca din a doua jumatate a anului viitor se asteapta o revigorare a economiei, astfel incat salariile si pensiile ar putea incepe din nou sa creasca.

"La intalnirea de astazi (marti - n.r.), am fost surprinsi sa aflam ca reducerile salariilor si pensiilor nu sunt numai pentru anul acesta, ci si pentru prima jumatate din 2011, dupa care ministrul Vladescu se asteapta la o redresare economica", a mai spus Rusu.

Potrivit secretarului general al CSDR , Vladescu a mai precizat ca alocarea a 2,5% din contributiile salariatilor catre Pilonul II de pensii va fi sistata, urmand ca fondurile private sa primeasca doar 0,5%.

"Pana martea viitoare, sindicatele si patronatele vor definitiva modificarile la scrisoarea de intentie catre FMI, urmand ca ulterior guvernul sa legifereze masurile de austeritate printr-o ordonanta de urgenta, dupa cum ne-au mai spus ministrii prezenti la intalnire", a mai spus Rusu, care, de altfel, a fost singurul sindicalist prezent la discutiile de marti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea