Financiar

#dobanda nivel record #reducere dobanda cheie #federal reserve

Record: Fed a coborat dobanda cheie la 0%

Federal Reserve ( Fed ), banca centrala americana, a anuntat marti ca a coborat dobanda cheie pana la un nivel ce nu a mai fost inregistrat niciodata si i-a atribuit o marja de fluctuatie de la 0% la 0,25%, indicand ca va interveni masiv ca sa cumpere titluri pe piata.

"Conditiile de pe piata muncii s-au deteriorat, iar statisticile disponibile arata un declin al cheltuielilor de consum, al investitiilor in afaceri si al productiei industriale", spun bancherii centrali americani in comunicatul Fed, citat de AFP.

"Pietele financiare se confrunta cu probleme, iar conditiile de creditare raman aspre. Per ansamblu, perspectivele pentru evolutia situatiei economice s-au inrautatit si mai mult", atrage atentia Federal Reserve.

In acelasi timp, presiunile inflationiste s-au temperat semnificativ, iar membrii comitetului de politica monetara al Fed estimeaza ca, in contextul ieftinirii energiei si celorlalte marfuri si a deteriorarii perspectivelor privind activitatea economica, inflatia se va tempera in continuare in urmatoarele trimestre.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea