Financiar

#centrul istoric #reabilitare #lucrari

Reabilitarea Centrului Istoric reincepe saptamana viitoare

Reabilitarea Centrului Istoric reincepe saptamana viitoare, lucrarile fiind preluate de firma Apolodor, dupa ce aceasta a castigat licitatia privind punerea in siguranta a lucrarilor, a declarat, duminica, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, precizeaza Mediafax.

Lucrarile au fost oprite in urma rezilierii contractului cu firma Sedesa, in septembrie 2009.

Primarul general a spus ca intentioneaza ca, pana la sfarsitul anului 2010, sa finalizeze toate cele 16 strazi (utilitatile, mobilierul stradal si iluminatul public).

In paralel, Sorin Oprescu va incepe discutiile cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru a crea cadrul legal necesar reconsolidarii fatadelor cladirilor din zona.

Lucrarile de reabilitare a infrastructurii subterane din zona pilot a Centrului Istoric au fost incepute de Primaria Capitalei in decembrie 2006.

Lucrarile de refacere a infrastructurii zonei pilot A din Centrul Istoric au fost intarziate dupa ce, in timpul sapaturilor, au fost descoperite vestigii arheologice.

Sorin Oprescu declara la sfarsitul lunii octombrie ca a reziliat contractul cu firma spaniola Sedesa, care se ocupa de refacerea Centrului Istoric, din cauza nerespectarii termenelor prevazute.

Terasele din Centrul Istoric , deschise tot anul ca la Paris si Viena, dar fara muzica si mici

Terasele din Centrul Istoric al Capitalei ar putea fi deschise tot anul ca la Paris si Viena, mobilierul poate fi alb, bej sau maro, imbodobit cu flori naturale, iar in aceste spatii nu va fi muzica si totodata nu se vor face mici, este concluzia intalnirii primarului general cu patronii de terase.

"Regulamentul propus de Primaria generala este flexibil. Terasele ar putea fi deschise in cateva zile, dar numai pe strazile care au fost reabilitate, intrucat din cele zece strazi, doar patru au fost terminate. Vreau sa va rog sa ma ajutati. Sunt atatia franari care, de ani de zile, nu ne lasa sa rezolvam problemele in zona. Cred ca, odata cu deblocarea ideii de refacere a cladirilor, sa putem demara lucrarile", le-a spus Oprescu patronilor de terase.

La randul lui, Mugur Mihaescu , unul dintre patronii din zona, a spus ca ar fi de preferat ca mobilierul teraselor sa fie alb, bej si maro wenge, iar orarul de functionare sa fie flexibil. Totodata, potrivit unor reguli care ar putea fi adoptate in zilele urmatoare, s-ar mai putea sa nu existe muzica de niciun fel, rufe la uscat sau aparate de aer conditionat la geamurile cladirilor din zona, iar legile pentru organizarea si functionarea spatiului din Centrul istroic sa fie in specificul zonei.

Patronii au mai propus ca in zona sa existe un centru medical si unul pentru stingerea incendiilor, masini de gunoi speciale, altele decat cele care circula pe strazi, dar si politie care sa patruleze continuu, "dar nu obsesiv".

Foto : bucuresti.tourneo.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea