Financiar

Rata somajului a ajuns la 3,8% in luna mai

Rata somajului din Romania a scazut la 3,8% in mai de la 3,9% in aprilie si de la 4,1% in aceeasi luna din 2007. Anuntul a fost facut astazi de Agentia pentru ocuparea fortei de munca.

Astfel specialistii comenteaza ca situatia de pe piata muncii devine tot mai dificila, in conditiile in care, dupa 1989, unul din 10 romani a plecat la munca in afara granitelor. Cea mai acuta lipsa de personal se resimte in special in sectorul constructiilor si in cel manufacturier.

O rata scazuta a somajului si dorinta acerba de a ajunge la standardele de viata din Occident au pus si o mai mare presiune pe piata fortei de munca ducand la cresteri salariale de doua cifre in ultimii ani. Astfel au fost amplificate presiunile inflationiste.

Cu toate acestea, analistii sunt de parere ca exista multi someri care nu sunt inregistrati in datele oficiale, mai ales cei din zonele rurale.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea