Financiar

#case #locuinte #credite si leasing

Rata la un apartament de trei camere a ajuns la 350 de euro

Cei care vor sa isi achizitioneze un apartament cu trei camere in Bucuresti, in rate, vor plati lunar aproximativ 350 de euro . In urma cu doar doi ani, rata pentru acelasi tip de apartament era de aproximativ 600 de euro. Scaderea ratei se datoreaza in principal scaderii cu aproape jumatate a pretului locuintelor, precum si dobanzilor mai mici din cadrul programului "Prima Casa",arata o analiza a Ziarului Financiar, citata de Bloombiz.ro.

In luna martie 2008, apartamentele cu trei camere din cartiere precum Drumul Taberei sau Titan costau 120.000 de euro, iar in prezent aceleasi locuinte costa 70.000 de euro, potrivit anunturilor de pe site-urile de profil. Tot in urma cu doi ani, bancile solicitau un avans de 10-15% la acordarea unui credit pentru locuinta, iar dobanda la imprumuturile pe termen lung era de circa 7% anual.

In aceste conditii, pentru un credit de 100.000 de euro, pe o perioada de 20 de ani, rata se ridica la circa 600 de euro lunar.

In prezent, acelasi apartament poate fi cumparat cu un avans similar (13.000 de euro), dar cu un imprumut de "doar" 57.000 de euro prin programul "Prima Casa", la care rata lunara se ridica la 350 de euro, pe o perioada de 20 de ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea