Financiar

#radu ghetea #banca. # banca straina # operatiuni externe #banci

Radu Ghetea: Nicio banca straina nu va parasi Romania

Bancile straine nu vor parasi Romania, decat in cazul in care grupul mama ar decide sa renunte complet la operatiunile externe si sa se concentreze doar pe cele din piata de origine, sustine Radu Ghetea , presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) si seful CEC Bank .

Posibilitatea ca bancile sa continue sa renunte la unele din unitatile mici nu este exclusa de Ghetea , care atrage atentia asupra unitatilor deschise in magazine sau mall-uri .

"Romania a trecut printr-un moment mult mai delicat decat acum, in perioada 1998-2000, cand va aduceti probabil aminte de cele 2 club loan-uri pe care a trebuit sa le faca BNR in conditiile in care Romania nu mai putea sa plateasca 106 milioane de dolari, scadenta la iulie 2008. Cand s-a pus problema ca Romania nu-si poate plati datoria, s-a facut o suprasubscriere a sumei. Ce am inteles eu atunci: Romania are un vino-incoa, are o atractie reprezentata de lipsa serviciilor bancare de pe aceasta piata", a explicat. Radu Ghetea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea