Financiar

#tva #crestere #impozite

PwC: Guvernul ar putea creste TVA cu 1-2% in acest an

Guvernul ar putea majora taxa pe valoarea adaugata inca din acest an cu 1-2%, de la nivelul actual de 19%, pentru a mari incasarile bugetare, estimeaza reprezentantii companiei PricewaterhouseCoopers .

"Ati fi surprinsi ce impact poate avea cresterea TVA chiar si cu un procent. Guvernul ar putea sa ia in calcul aceasta masura cand va vedea ca nu-si poate indeplini tintele de deficit bugetar agreate cu Fondul Monetar International", a spus seful departamentului de consultanta fiscala si juridica al PwC Romania, Peter de Ruiter .

Potrivit acestuia, impactul bugetar "ar fi urias", iar incasarile bugetare ar creste chiar din prima luna dupa implementare.

In schimb, impactul ar fi negativ pe termen scurt pentru comunitatea de afaceri, deoarece ar insemna scaderea consumului.

Pe de alta parte, Gabriel Biris managing partener la firma de avocatura Biris Goran, considera ca majorarea TVA nu reprezinta o solutie deoarece ar duce la cresterea costului vietii.

"Nu cred ca singura solutie este majorarea TVA. Sper ca guvernul se va concentra pe largirea bazei de impozitare si nu pe cocosarea celor care deja platesc impozite", a explicat Biris.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea