Financiar

#vladimir putin #mirek topolanek #criza gaz #acord ucraina

Putin: Criza gazului se agraveaza

Criza gazului care a lovit Europa "se agraveaza", in pofida eforturilor depuse pentru a fi rezolvata, a declarat premierul rus Vladimir Putin, care s-a intalnit cu cehul Mirek Topolanek , a carui tara prezideaza UE.

Topolanek a spus anterior ca va ramane in regiune "pana cand gazul va trece din nou" spre Europa. Premierul ceh Mirek Topolanek, a carui tara detine presedintia UE, l-a informat sambata pe omologul sau rus Vladimir Putin ca UE a ajuns la o intelegere cu Ucraina pentru ca reprezentanti Gazprom sa faca parte din misiunea de supraveghere, relateaza RIA Novosti pe site-ul sau.

"Am reusit sa trecem peste diviziunile dintre presedintele ucrainean si premier", a spus el, citat de AFP. "Ati reusit imposibilul", i-a replicat Putin. "In pofida tuturor eforturilor care s-au facut, criza se agraveaza", a declarat Putin la inceputul intalnirii care are loc la una dintre resedintele sale din apropiere de Moscova. "Liderii ucraineni sunt aceia care o agraveaza", a insistat premierul rus. Putin, care era insotit de membri ai Guvernului rus si seful Gazprom Aleksei Miller , a acuzat Ucraina de instituirea unei "blocade a gazelor" impotriva Europei. "Chiar si asa, vom incerca sa rezolvam conflictul", a spus el.

"Speram ca ii veti putea convinge pe partenerii nostri europeni de necesitatea semnarii documentului", a adaugat el, referindu-se la protocolul care trebuie sa stabileasca in ce conditii vor fi desfasurati observatorii ce vor supraveghea tranzitul de gaz rusesc prin Ucraina.

"Am trimis un semnal liderilor ucraineni ca voi ramane in regiune pana cand gazul va trece din nou" spre Europa, a spus la randul sau premierul ceh. Premierul ceh, a carui tara asigura presedintia UE, se afla sambata in Rusia, dupa o intalnire cu o zi inainte cu liderii ucraineni, in incercarea de a rezolva criza care priveaza de miercuri o parte a Europei de gazul rusesc ce tranziteaza prin Ucraina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea