INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Financiar

#intel #computer #chip #vanzari #calculatoare #windows 7 #venituri #profit

Profiturile Intel au crescut de zece ori fata de 2008, in trimestrul patru

Intel, cel mai mare producator mondial de chip-uri a inregistrat in trimestrul al patrulea al anului trecut un profit de 2,3 miliarde de dolari, de zece ori mai mare decat cel din perioada similara din 2008, anuntat compania, intr-un comunicat.

Vanzarile trimestriale au crescut la 10,6 miliarde de dolari, cu 28 de procente mai mult decat cele 8,2 miliarde de dolari din perioada similara din 2008.

Cea mai mare crestere s-a inregistrat pe segmentul centrelor de date, ce include produse pentru servere.

De asemenea, vanzarile de produse pe segmentul de PC-uri s-au majorat cu 10%, datorita sezonului sarbatorilor de iarna si lansarii sistemului de operare Windows 7 , ce necesita procesoare mai puternice.

Pentru tot anul 2009, Intel a comunicat un venit de 35,1 miliarde de dolari, profit operational de 5,7 miliarde de dolari si un profit net de 4,4 miliarde de dolari si 77 centi pe actiune.

Pentru primul trimestru din 2010, Intel estimeaza venituri intre 9,3 si 10,1 miliarde de dolari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea