Financiar

#energie electrica #producatori electricitate # vanzare energie

Producatorii de electricitate, obligati sa vanda pe piata toata energia disponibila

Camera Deputatilor a adoptat, joi, noua lege a energiei electrice si gazelor naturale, care ii obliga pe producatorii de electricitate sa tranzactioneze pe piata concurentala intreaga cantitate de energie disponibila.

"(Producatorii de energie trebuie- n.r.) sa oferteze public si nedescriminatoriu pe piata concurentiala intreaga energie electrica disponibila. Tranzactiile cu energie electrica se desfasoara pe piata concurentiala, in mod transparent, public, centralizat si nediscriminatoriu", se arata in actul legislativ.

Aceasta prevedere nu era prevazuta in legea anterioara.

De asemenea, noua lege interzice clientilor sa revina la tarife reglementate la electricitate, dupa ce au negociat singuri pretul cu furnizorii.

Noua lege a energiei electrice si gazelor naturale face referire si la introducerea sistemelor inteligente de masura a consumului de energie. Astfel, Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei va stabili un calendar cu ajutorul caruia 80% dintre clienti vor dispune de aceste facilititati pana in anul 2020. "Implementarea acestor sisteme se va aproba in cadrul planurilor anuale de investitii ale operatorilor de distributie", potrivit legii.

Legea urmeaza sa fie transmisa presedintelui Traian Basescu spre promulgare.

Sursa foto: curentul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea