Financiar

Problemele financiare internationale nu afecteaza piata asigurarilor din Romania

Romania se afla la adapost de problemele de pe piata financiara internationala. Problemele grupului AIG au dat apa la moara speculatiilor.

Daca acest scenariu negativ ar prinde contur, investitorii din lumea intreaga ar fi nevoiti sa suporte noi deprecieri ale activelor, care stateau pana acum sub umbrela protectoare a asiguratorului. Specialistii spun insa ca romanii pot sta linistiti. Pensia lor se afla pe maini bune.

Banii investitorilor la fondul de pensii sunt in siguranta, a declarat aseara la The Money Channel Mihai Ion, presedinte Raiffeisen Asset Management. In ciuda fluctuatiilor si a riscurilor care ameninta piata de asigurari, Romania nu este afectata de problemele din acest sector. Astfel, riscurile in ceea ce priveste fondurile de pensii private ale romanilor sunt foarte mici.

"Sistemul de pensii private e unul foarte bine articulat. Banii plasati in fondurile de pensii nu se vor pierde", a declarat Mihai Ion, presedinte Raiffeisen Asset Management.

Cu alte cuvinte, sectorul romanesc de asigurari si de pensii private nu se afla in bataia pustii, avand in vedere ca Romania nu se incadreaza in randul marilor jucatori de pe piata de profil, asupra carora planeaza acum spectrul falimentului.

"Instrumentele financiare in care sunt plasati acesti bani sunt unele de risc redus.

continuarea pe The Money Channel

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea