Financiar

# primaria cluj napoca #buget primarie #buget #bani publici

Primul oras din Romania unde cetatenii vor decide pe ce vor fi cheltuiti banii publici

In timp ce in fiecare an apar scandaluri legate de cheltuirea mai mult sau mai putin corect directionata a banului public, o primarie a decis sa elimine discutiile si sa le ofere locuitorilor orasului posibilitatea de a decide in ce proiecte vor fi investiti banii de la buget. 

Pentru prima oara in Romania, la Cluj-Napoca a fost implementat asa numitul proces de bugetare participativa, in care oamenii pot veni cu idei de cheltuire a banilor publici. Pot depune proiecte locuitorii orasului, cei care muncesc sau studiaza in Cluj-Napoca. Ideile lor trebuie sa se incadreze in urmatoarele domenii: amenajarea si crearea spatii verzi, zone pietonale si locuri de joaca, educatie si cultura, siguranta circulatiei sau oras digital. Practic, banii disponibili pentru investitii vor fi directionati catre proiectele pe care cetatenii le considera cu adevarat necesare pentru imbunatatirea nivelului de confort din oras. 

In doar doua saptamani de cand s-a dat startul, s-au inscris peste 60 de proiecte. Mai intai, o comisie va analiza toate dosarele, iar apoi, cetatenii le pot vota. Cele mai bune 15 idei vor primi, din 2018, cate 150.000 de euro pentru implementare. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea