Financiar

#financiar #apartamente #preturi #pret apartamente

Preturile apartamentelor au atins un nou minim istoric

Preturile apartamentelor din marile orase din Romania au scazut si in luna august, atingand un nou minim istoric al ultimilor patru ani.

Potrivit datelor imobiliare.ro, cele mai accentuate reduceri au fost inregistrate in Brasov, Constanta si Ploiesti.

Statistica arata ca in luna august pretul mediu la nivel national a ajuns la 967 euro/metru patrat util, in scadere cu 0,8 procente fata de luna precedenta. Comparativ cu august 2011, scaderea este mult mai drastica: 6,2 %.

"Asistam, pentru a doua luna consecutiv, la atingerea unui nou prag minim al indicelui preturilor apartamentelor calculat la nivel national. Pe anumite categorii de apartamente, cum ar fi unitatile vechi cu trei camere din Brasov, inregistram scaderi de peste 4%, comparabile cu cele de la inceputul crizei. In acelasi timp, in Constanta de exemplu, indicele imobiliare.ro a inregistrat un nivel minim record atat pe segmentul nou, cat si pe cel vechi", a declarat Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.

Pe de alta parte, in Bucuresti asistam la o usoara crestere a pretului mediu al apartamentelor, la 1.128 euro/metru patrat util. Comparativ cu luna iulie, cresterea este de 0,3%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea