Financiar

#gaze #pret #ajutor financiar

Pretul gazelor naturale va creste in aprilie

naturale va creste in luna aprilie, iar persoanele cu o situatie materiala dificila vor fi sprijinite la plata facturii, a declarat, luni, pentru Mediafax, secretarul de stat in Ministerul Economiei , Comertului si Mediului de Afaceri Tudor Serban .

"Din aprilie nu va mai putea fi tinuta presiunea pe pret. Comisia Europeana ne-a cerut sa pregatim grafice pentru 2012-2013", a afirmat Serban.

Autoritatile de la Bucuresti trebuie sa prezinte Comisiei Europene, pana in luna martie, un program privind liberalizarea pretului la gazele din productia interna, in urma solicitarilor primite de la executivul Uniunii Europene.

Reprezentantii Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei ( ANRE ) nu au putut fi contactati pentru declaratii. Presedintele ANRE, Petru Lificiu, a afirmat, in decembrie 2009, ca pretul gazelor va fi mentinut cel putin pana la 1 aprilie.

Anul trecut, pretul platit de populatie pentru gaze naturale a scazut cu 8%. Gazele furnizate in regim reglementat, respectiv la preturi stabilite de ANRE, sunt cuprinse intre 73,36 lei/MWh si 96,48 lei/MWh, in functie de consum.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea