Financiar

#pret #scadere #aur #declin #cotatii #cotatie aur

Pretul aurului, cea mai mare scadere in ultimul sfert de secol

Pretul aurului a inregistrat la inceputul acestui an o scadere de 5,6%, acesta fiind cel mai mare declin inregistrat la inceput de an din 1988.

Aurul este pe cale sa se devalorizeze puternic pentru prima data dupa 12 ani de crestere sustinuta, perioada in care pretul acestui minereu pretios a inregistrat un nivel-record de 1.921,15 dolari pe uncie in septembrie 2011.

La inceputul acestui an, cotatia aurului la bursa de la Londra a fost de 1.581,55 dolari pe uncie, fata de un pret mediu de 1.669 de dolari pe uncie in 2012, potrivit Bloomberg.

Aceasta scadere marcheaza cel mai prost inceput de an din 1988 pe piata aurului, iar datele lunii februarie arata o continuare a acestui trend.

Specialistii spun ca acest declin este cauzat de migrarea investitorilor catre burse si obligatiuni odata cu asa-zisa revigorare a marilor economii ale lumii si cresterea puternica a lichiditatii in urma interventiilor monetare pentru stimularea cresterii economice.

De asemenea, in luna februarie, jucatorii la burse au vandut 106,2 tone de aur, care au fost evaluate la 5,4 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare cantitate vanduta din 2003, potrivit datelor Bloomberg.

Sursa foto: www.ghimpele.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea