Financiar

#criza #unicredit #faliment

Presedintele Unicredit: Ne asteapta falimente majore in a doua jumatate a anului

Sistemul bancar va resimti in semestrul al doilea o presiune mai mare din cauza creditelor neperformante, in contextul in care multe societati si-au consumat rezervele, iar pe masura ce vom inainta in criza, vor aparea si falimente majore, a declarat presedintele unicredit tiriac Bank, Rasvan Radu, potrivit Mediafax. Radu mai spune ca provizioanele pentru intreg sistemul bancar vor creste in semestrul al doilea, chiar mai accelerat decat in prima jumatate din 2009.

"Cred ca la nivelul sistemului bancar va fi o presiune mai mare in semestrul al doilea in ceea ce priveste creditele neperformante, din cauza ca multe societati si-au consumat rezervele si deja incep sa aiba probleme. De asemenea, daca ne uitam in prima jumatate a anului nu au existat falimente majore, ceea ce inseamna ca, pe masura ce inaintam in criza, acestea trebuie sa apara", a declarat Radu pentru Mediafax.

Provizioanele pentru intreg sistemul bancar vor creste in semestrul al doilea, chiar mai accelerat decat in prima jumatate din 2009, a mai anticipat presedintele UniCredit Tiriac.

Totodata, Radu a precizat ca UniCredit Tiriac Bank nu are nevoie de majorari suplimentare de capital, chiar si in scenariul cel mai nefavorabil luat in calcul de FMI si Banca Mondiala pentru testele de stres.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea