Financiar

# taxa de solidaritate Mihai Tudose #taxa de solidaritate

Premierul Romaniei, despre taxa de solidaritate: “Va fi cumva”

Astazi, premierul Mihai Tudose a declarat ca inca se fac simulari cu privire la taxa de solidaritate, mentionand ca probabil aceasta “va fi cumva”, dar nu a fost stabilit un prag.

“La taxa de solidaritate inca se intampla sa se lucreze, sunt simulari. Probabil ca va fi cumva, nu am stabilit inca de la ce prag in sus. Taxa de solidaritate nu este o taxa pe persoane juridice, cum am mai auzit, este o taxa care va fi aplicata persoanelor fizice, persoane care castiga foarte mult, care beneficiaza de o multime de lucruri din partea statului si care intelegem ca functioneaza in toata lumea, sa plateasca peste un anumit prag valoric o taxa in plus de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul sa castige atatia bani”, a afirmat Tudose dupa sedinta coalitiei de guvernare.

El a subliniat ca nu s-a stabilit inca un prag de la care ar putea fi aplicata.

“Nu s-a stabilit inca, sunt simulari care este pragul, care este procentul, de la cat in sus se va aplica. Daca se va stabili ca va fi aplicata de la un anumit prag, de la un anumit procent iar impactul va fi foarte mic, probabil ca nu o vom aplica”, a adaugat Tudose.

Intrebat in legatura cu pragul si cu incasarile care ar putea sa le aduca la buget, Tudose a spus ca nu poate da detalii atat timp cat nu s-au terminat simularile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea