Financiar

#atac #bugetari #salariu #scadere

PNL vrea sa atace la CC reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a facut, miercuri, un apel in plenul Senatului, pentru obtinerea a inca patru semnaturi necesare atacarii la Curtea Constitutionala a legii care prevede reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor, invocand articolul 41, alineat 5, din Constitutie , precizeaza Mediafax.

"Grupul senatorilor PNL a decis sa atace la Curtea Constitutionala legea pe care recent Guvernul Boc si-a angajat raspunderea si care in opinia noastra in prevederile sale privitoare la reducerea cu 25% a salariilor tuturor bugetarilor articolul 41 alineat 5 din Constitutie, anume dreptul la negocieri colective in materie de munca si caracter obligatoriu al conventiilor colective sunt garantate. E nevoie de 25 de senatori, avem doar 21, fac apel la colegi sa se alature pentru a putea intreprinde si aceasta ultima incercare de a impiedica aceasta masura injusta", a spus in plen Crin Antonescu.

El a adaugat ca, dupa votul de marti, din plenul reunit, nu s-a lasat termenul constitutional de 5 zile sau, in situatii exceptionale, de 48 de ore macar pentru a se face sau nu atacuri de neconstitutionalitate.

"In sensul acesta, precizez inca o data ca este vorba nu de reluarea vechiului atac la Curtea Constitutionala, ci de pe un alt articol - 41, alineatul 5 din Constitutie - care garanteaza dreptul la negociere colectiva si garanteaza conventiile colective. Noi consideram ca e dreptul nostru in vigoare dupa un vot de la care nu au trecut 5 zile, nici macar 48 de ore, sa atacam la CC. Sesizarea se bazeaza pe mecanismul de a face aceasta sesizare la CC in termen de cinci zile de la votarea fiecarei legi. Trebuia sa ni se respecte dreptul de a se astepta acest termen pana cand se trimite la promulgare . Aceasta contestare se face inainte de promulgare, dar din punctul nostru de vedere conducerea Parlamentului a gresit neasteptand acest termen", a explicat liderul PNL.

El a adaugat ca punerea de acord cu decizia Curtii Constitutionale se referea la un atac pe alte articole.

"Noi consideram ca avem dreptul la aceasta si incercam sa o punem in valoare. E ultima incercare de a salva salariile oamenilor. Este interpretarea noastra, e o incercare pe care noi o facem, speram sa ni se alature cele 4 semnaturi", a conchis Antonescu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea