Financiar

Piata asigurarilor a pierdut anul trecut 50 de milioane de euro

Piata asigurarilor merge din rau in mai rau cand vine vorba despre profitabilitate. Anul trecut companiile de asigurare din Romania au inregistrat o pierdere totala de 50 de milioane de euro, dupa cum a declarat pentru Mediafax Dumitru Ceraceanu, director general al Asiban.

“Din rezultatele anuntate de in presa, rezultatul net al activitatii asiguratorilor in 2007 insumeaza de 50 milioane de euro, de peste doua ori mai mult decat in 2006", a spus el.

Cel mai important motiv pentru lipsa de profitabilitate a asigurarilor a fost nivelul foarte mare al daunelor pe politele auto si necoralarea primelor de asigurare la scumpirile de pe piata, afirma Ceraceanu.

De altfel, marea majoritate a asiguratorilor au declarat public faptul ca politele de nu aduc altceva decat gauri in profiturile companiilor. In timp ce primele de asigurare au ramas la niveluri similare costul reparatiilor auto si a pieselor au crescut semnificativ.

Printre cele mai mari pierderi anuntate de asiguratori in 2007 se numara Astra - 69,9 milioane de lei si Ardaf - 58,8 milioane de lei. Si Asirom, al treilea asigurator local, a anuntat pierderi de 30 milioane de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Vehiculele electrice vor reduce poluarea cu peste 20%

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea