Financiar

#petrom #profit #incasari #trimestru #criza

Petrom si-a injumatatit profitul in primele trei luni ale anului

Petrom (SNP) a raportat pentru primul trimestru al acestui an un profit de 506 milioane lei (118,6 milioane euro), in scadere cu 48% fata de profitul inregistrat in aceeasi perioada a anului anterior, conform datelor companie. De asemenea, veniturile companiei au coborat cu 32,6%, la 3,46 miliarde lei (813 milioane euro), ca urmare a evolutiei nefavorabile a preturilor la titei si a situatiei economice deteriorate.

"Evolutia nefavorabila a preturilor la titei si situatia economica deteriorata, ce au continuat pe parcursul primului trimestru din 2009, au exercitat presiune asupra rezultatelor noastre. Cu toate acestea, am beneficiat de influentele favorabile ale strategiei noastre de hedging , dar si ale eforturilor continue de restructurare , ce au contribuit la reducerea efectelor conditiilor actuale dificile de piata", a declarat directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe, citata de Ziarul Financiar.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea