Financiar

#omv petrom #petrom #petrol #energie romania

Petrom: Independenta energetica a Romaniei se va reduce

Independenta energetica a Romaniei se va reduce, iar importurile vor ajunge la o cota de 40-50% in 2030, anunta OMV Petrom.

"Consumul de titei si gaze va continua sa creasca si va reprezenta aproximativ 60% din cererea de energie a Romaniei pana in 2021. Cu o pondere curenta a importurilor de 20-30%, relativa independenta energetica a Romaniei este probabil sa scada. Pana in 2030 se estimeaza o crestere a importurilor la 40-50%, ca urmare a cererii mai mari de energie primara si a declinului natural al productiei interne de hidrocarburi", se arata intr-un comunicat de presa.

In ciuda acestor probleme, Petrom este de parere ca tara noastra are un potential ridicat de furnizare de energie, care poate fi deblocat cu investitii importante. Compania crede ca pentru deblocarea potentialului de hidrocarburi sunt necesare 20-35 miliarde de euro pana in 2030.

Sursa foto: libertatea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea