Financiar

#pret benzina petrom #majorare pret carburant

Petrom creste preturile la carburanti cu 6 bani

Compania Petrom, controlata de grupul austriac OMV, va mari preturile de referinta la carburanti (benzine si motorine) cu 6 bani, incepand cu 17 ianuarie, potrivit datelor transmise vineri de companie.

Astfel, benzina Premium fara plumb 10 ppm va costa 2,93lei/litru, benzina Top Premium fara plumb 99+ va costa 3,26 lei/litru, iar sortimentele OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 se vor vinde cu 3,03 lei/litru si respectiv 3,66 lei/litru. Pretul pentru sortimentele Top Euro Diesel 5 si Euro Diesel 5 va fi majorat la 3,36 lei/litru, respectiv 3,23 lei/litru, iar cel pentru motorinele OMV Alpine Diesel si OMV Sprint Diesel va urca la 3,69 lei/litru, respectiv 3,41 lei/litru.

Petrom a operat ultima marire a preturilor de referinta la benzina cu 18 bani/litru si la motorina cu pana la 16 bani/litru, de la 1 ianuarie, din cauza cresterii accizelor si a taxelor. De la 1 ianuarie 2009, toate benzinariile au inceput sa comercializeze numai carburanti euro 5 si au renuntat la carburantii Euro 4 , companiile petroliere aliniindu-se astfel normelor directivei Parlamentului European 98/70/EC.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea