Financiar

#majorare #carburanti #benzina #petrom #pret

Petrom a majorat pretul benzinei

Pretul benzinelor comercializate la pompele OMV Petrom, liderul de pe piata locala de distributie a carburantilor, a crescut cu 6 bani pe litru, conform economica.net. In urma acestei modificari, la statia Petrom din Strada Brasov din Capitala, pretul unui litru de benzina Standard 95 a ajuns la 5,87 lei. Pentru un litru de benzina Extra 99, conducatorii vor scoate din buzunar 6,29 lei.

In schimb, pretul celor doua sortimente de motorina a ramas neschimbat. De la inceputul anului, compania a fost nevoita sa modifice de mai multe ori preturile carburantilor, din cauza deprecierii leului in raport cu euro. La scumpirea carburantilor a contribuit si noua majorare a accizelor la motorina, intrata in vigoare de la 1 ianurie 2013.

Companiile petroliere modifica in mod frecvent tarifele carburantilor in functie de cotatiile titeiului si produselor petroliere derivate pentru zona lor de referinta. In plus, in stabilirea noilor preturi se tine cont si de conditiile de pe piata locala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea