Financiar

#petrom #centrala electrica #gaze #brazi #electricitate

Petrom a inceput constructia la centrala de la Brazi

Petrom a inceput constructia efectiva a centralei electrice pe gaze de la Brazi, care va avea o putere instalata de 860MW si va costa 500 de milioane de euro, fiind cel mai mare proiect privat de generare de electricitate din Romania. Reprezentantii Petrom considera ca o astfel de investitie in industria de electricitate reprezinta o oportunitate in acest moment, avand in vedere potentialul pe care il tara noastra.

Peste 500 de milioane euro vor fi investiti de Petrom in constructia centralei electrice de la Brazi, fiind cel mai mare proiect privat de generare de electricitate anuntat pana acum. Constructia centralei cu o putere de 860MW va fi realizata de un consortiu format din General Electric (SUA) si Metka (Grecia), termenul de finalizare fiind septembrie 2011 , potrivit NewsIn.

Constructia centralei de la Brazi a fost anuntata inca din 2007, cand reprezentantii Petrom estimau o crestere a consumului de energie cu pana la 18% in urmatorii opt ani. Acestia au evidentiat atunci lipsa capacitatilor eficiente de generare, necesitatea investitiilor in tehnologii mai putin poluante, precum si costurile ridicate pe care le presupune o astfel de investitie pentru conducerea Rafinariei Petrobrazi.

Reprezentantii companiei sunt de parere ca investitia in sectorul energetic va asigura o dezvoltarea sustenabila pentru Petrom in urmatorii ani si estimeaza o crestere a consumului de energie de pana la 18% pana in 2015.

"In contextul pietei romanesti de electricitate, abordarea acestui sector este o oportunitate deosebita pentru Petrom", a declarat directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.

Centrala va avea doua turbine cu gaz, doua cazane recuperatoare si o turbina cu abur. Totodata, va avea si o eficienta crescuta, de circa 57%, comparativ cu media de 30% a instalatiilor din Romania care dezvolta puteri similare, spune Petrom.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea