Financiar

#cod de procedura civila #executor judecatoresc #executor bancar #rau platnic #banci #sindicat

Peste 500 de executori bancari ar putea ramane fara loc de munca

Noul cod de procedura Civila, prin care se propune ca numai executorii judecatoresti sa poata executa silit rau-platincii, ar putea desfiinta peste 500 de locuri de munca ale executorilor bancari pentru ca nu vor mai avea obiectul de activitate.

"Sunt doua noi modificari care fac referire la eliminarea executorilor bancari si instituirea unui monopol in favoarea executorilor judecatoresti, prin faptul ca in articolul 602 se spune ca executarea silita se va face numai de executorii judecatoresti. Mai mult, articolul 604 de la alineatul 2, accentueaza ca executorilor bancari li se interzice sa mai faca executari silite ", a declarat Paraschiv Constantin ( foto ), presedintele Federatiei Sindicatelor din Asigurari si Banci (FSAB).

"Legea ar putea fi promulgata pana la sfarsitul lunii mai, insa vom face presiuni pe langa comisiile juridice din Parlament, Ministerul Justitiei si, daca este nevoie, si la Comisia Europeana. Nu excludem actiuni in strada, in cazul in care vom fi nevoiti", a declarat Constantin, citat de NewsIn.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea