Financiar

#imm #pact #tratat #lideri europeni # pact fiscal # pactul fiscal al ue

Pactul fiscal ar putea ajuta IMM-urile

Romania s-a angajat sa participe la pactul fiscal UE, adoptat de liderii europeni. Acest tratat prevede, printre altele, finantarea celor 23 de milioane de IMM -uri.

Vicepresedintele UGIR-1903, Lucretia Voinescu, crede ca o astfel de masura isi va simti efectele in economie cu conditia ca fondurile sa fie acordate diferentiat.

"Ideala e geniala, dar stam prost cu aplicarea. Totul depinde de corectitudinea si transparenta folosirii acelor bani. Atata timp cat nu va exista corectitudine , IMM -urile nu vor avea acces la bani. Poate ca sunt fonduri europene, dar sunt derulate cu scandalul romanesc. Degeaba ai accesa foarte bine aceste fonduri atata timp cat statul nu stie pe ce sina merge.

Va fi o chestie haotica. Partea cu finantarea este importanta, dar este o secundara fiindca mai intai statul trebuie sa aleaga directia pe care sa mearga economia", a declarat Lucretia Voinescu.

In opinia sa, piata IMM-urilor dupa 3 ani de criza este semi-blocata. "Fiecare a redus motoarele fiindca nu stii daca iti scoti investitia sau iti frangi gatul fiindca orice idee de dezvoltare dispare automat. Singurul lucru la care se gandesc IMM-urile e sa pastreze ceea ce au castigat pana ies din criza", sustine Lucretia Voinescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea