Financiar

#banci #credite #scumpire

OTP: Eliminarea comisionului de rambursare nu va scumpi creditele

Eliminarea comisionului de nu va scumpi creditele, pentru ca vor exista permanent banci interesate sa intre pe piata sau sa castige cota, ceea ce va creste concurenta, este de parere directorul de retea si vanzari al Romania, Gabriel Cretu.

"Daca piata ar fi perfecta, acest comision nici nu si-ar avea rostul. Eliminarea comisionului de rambursare nu cred ca se va regasi in pret atat de curand. Intotdeauna vor fi banci care intra in piata si banci care vor sa castige cota. Nu poti sa vinzi scump si sa integrezi comisionul de rambursare in costul creditului, atat timp cat banca de langa tine n-o face", a explicat Cretu.

Oficialul OTP Bank este primul bancher care recunoaste ca o astfel de masura nu va avea implicit un efect imediat negativ asupra consumatorului, asa cum au sugerat alti reprezentanti din institutii de credit.

Cretu a aratat ca piata a inceput sa se "dezghete", iar reticenta care se manifesta inca are si o parte buna, intrucat creditele acordate in prezent sunt de o calitate mai ridicata decat cele de dinainte de declansarea crizei.

Foto : sxc.hu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea