Financiar

OTP Broker de Pensii Private iese din piata, dupa ce arbitrul pensiilor i-a retras autorizatia

Arbitrul pensiilor private a anuntat, miercuri, ca a retras autorizatia de agent de marketing al fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II) a OTP Broker de Pensii Private, ca urmare a deciziei companiei de a se retrage de pe piata de brokeraj de pensii private.

"OTP Broker de Pensii Private SRL a solicitat CSSPP avizarea prealabila a modificarii structurii actionariatului, a schimbarii obiectului de activitate al societatii si a schimbarii denumirii societatii, precum si retragerea autorizatiei societatii si radierea din registrul CSSPP", se mentioneaza in comunicatul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

In consecinta, CSSPP a dispus radierea OTP Broker de Pensii Private din registrul institutiei - sectiunea Persoane Juridice - Brokeri de Pensii Private, considerand ca sunt indeplinite conditiile legale de avizare a solicitarilor formulate de catre companie.

OTP Broker de Pensii Private a incheiat deja relatiile contractuale pe care le avea cu agentii de marketing persoane fizice si cu administratorul OTP Fond de Pensii , singurul fond de pe pilonul II cu care firma de brokeraj a incheiat un contract de mandat .

De asemenea, CSSPP a radiat cei 2.676 de agenti avizati ai OTP Broker de Pensii Private, la solicitarea societatii, ca urmare a incetarii tuturor contractelor de mandat incheiate cu acestia.
OTP Broker de Pensii Private este prima companie de brokeraj de pensii care iese oficial din piata, dupa terminarea campaniei de aderare pe pilonul II.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea