Financiar

#otp bank #goana dupa depozite #radu petrea

OTP Bank: Goana bancilor dupa depozite va mai dura trei luni

Goana bancilor din Romania dupa atragerea de depozite, la care platesc dobanzi foarte ridicate, "nu va mai dura mai mult de trei luni", sustine Radu Petrea , directorul diviziei de trezorerie din cadrul OTP Bank Romania.

"Piata regleaza cererea si oferta, iar ultimele mesaje de la Ministerul Finantelor sunt fara echivoc", a declarat Petrea, citat de NewsIn.

Finantele s-au imprumutat, in ultima vreme, la randamente in scadere. La cea mai recenta licitatie, din 22 ianuarie, Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut certificate de trezorerie cu discont , cu maturitate la trei luni, pentru care a obtinut 1,708 miliarde lei (396 milioane euro), cu un randament mediu de 12,36% pe an, semnificativ sub nivelul de la licitatia anterioara, de 13,46% pe an.

In plus, piata anticipeaza o prima scadere a dobanzii de politica monetara, de la nivelul actual, de 10,25%, in primul trimestru, cel tarziu in prima jumatate a acestui an.

"Negociem cel mult 2,5 puncte procentuale peste dobanda afisata la depozitele in lei" OTP Bank Romania negociaza dobanzi la depozite cu maximum 2-2,5 puncte procentuale peste cele standard la lei si cu cel mult un punct procentual in plus pentru sumele depuse in euro. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea