Financiar

#deblocare mobile #retele #gratuit #contract #obligatie

Operatorii, obligati sa decodeze gratuit telefoanele

Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC) a lansat spre dezbatere publica un proiect de decizie prin care doreste sa oblige operatorii de telecomunicatii sa deblocheze gratuit telefoanele.

Astfel, furnizorii de servicii de telecomunicatii vor trebui sa decodeze gratuit telefoanele utilizatorilor, daca perioada minima obligatorie de ramanere in retea, stabilita prin contract, s-a terminat, conform Evenimentul Zilei.

In cazul in care utilizatorul cere deblocarea inainte de sfarsitul perioadei minime prevazute in contract, furnizorul are obligatia de a face deblocarea, dar numai in conditiile in care obligatiile pe care utilizatorul si le-a asumat prin contract au fost indeplinite.

Este vorba de achitarea unor diferente de pret sau a unor penalitati de reziliere . Obligatia de deblocare se aplica si pentru alte terminale captive intr-o anumita retea, precum modemurile sau cardurile de date.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea