Financiar

#opec reducere productie #intalnire opec #criza economica globala

OPEC reduce productia de petrol

Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) va reduce productia in cadrul intrunirii din 17 decembrie, din , a spus miercuri ministrul qatarez al petrolului, Abdullahal-Attiyah, relateaza Reuters.

"Cu siguranta vom reduce productia la intrunirea din Oran ( Algeria )", a declarat Abdullahal-Attiyah. "Vom discuta la fata locului cu cat vom reduce productia", a subliniat acesta.

Titeiul s-a ieftinit marti sub nivelul de 47 dolari/baril, cel mai mic din mai 2005, mai ieftin cu peste 100 dolari fata de maximul atins la mijlocul lunii iulie. Impactul crizei economice asupra cererii mondiale si amanarea deciziei OPEC privind in cadrul intrunirii din Cairo au dus la ieftinirea petrolului pana la un nivel record, saptamana aceasta.

Membrii OPEC au convenit in noiembrie sa reduca productia cu 1,5 milioane barili /zi, insa reducerea efectiva a fost de 66% din aceasta cantitate, arata un sondaj Reuters. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea