Financiar

#observatorul preturilor #site #produse #hipermarketuri

"Observatorul preturilor" se va lansa in 2011

" Observatorul preturilor ", site-ul pe care Ministerul Economiei va afisa preturile produselor de baze din 1.400 de supermarketuri , hipermarketuri si piete agroalimentare , va fi lansat abia in 2011.

Initial, oficialii de la minister anuntasera ca site-ul va functional inca din acest an.

Costul acestui proiect se cifreaza la doua milioane de euro. Pentru acest portal nu vor se vor face angajari. Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor vor avea avea atributii suplimentare, una dintre ele find culegerea preturilor.

“Observatorul preturilor” ii va ajuta pe romani sa compare preturile unor produse ce fac parte din cosul zilnic si sa aleaga cele mai bune oferte. Informatiile privind preturile produselor urmeaza sa fie actualizate saptamanal.

Proiectul a fost anuntat in luna iulie acestui an de fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, care a declarat la acea vreme s-a inspirat dupa un model implementat deja in Grecia si care la trei luni dupa aplicare a dus la reducerea preturilor cu 7%.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea