INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Financiar

Oamenii de afaceri vor sa modifice legea achizitiilor publice

Oamenii de afaceri critica intentia Executivului de a modifica "peste noapte" Legea achizitiilor publice , propunand organizarea unor dezbateri publice pe tema eventualelor schimbari ale actului normativ. " Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania se declara categoric impotriva intentiei anuntata de guvern cu privire la schimbarea intempestiva a unor prevederi din Legea achizitiilor publice. Sustinem necesitatea rediscutarii unor prevederi ale actualei legi, dar prin organizarea de dezbateri publice cu toti cei interesati, si in spiritul reglementarilor comunitare si al utilizarii responsabile, eficiente a banilor publici", precizeaza un comunicat remis ieri de catre AOAR. Reactia acestora vine la doar o zi dupa ce ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor, Laszlo Borbely, a anuntat ca guvernul va modifica, saptamana viitoare, Legea achizitiilor publice. Potrivit oficialului, schimbarile vizeaza in principal reducerea termenelor, inclusiv cele legate de solutionarea contestatiilor. Perioada de depunere a dosarelor va fi astfel redusa de la 52 de zile la 24 de zile de la publicarea caietului de sarcini. In plus, vor fi acceptate, potrivit ministrului Borbely, doar contestatiile la caietul de sarcini depuse in termen de zece zile de la publicarea documentului. AOAR nu a fost de acord cu mai multe prevederi legate de achizitiile publice, promovate anul trecut. "Aceste prevederi facilitau realizarea de achizitii publice in conditii de lipsa de transparenta si limiteaza competitia in cadrul licitatiilor", se mai arata in comunicat. Pentru mai multe informatii legate de afaceri, imobiliare, IT&C, media si advertising, turism, economie si finante aboneaza-te la Newsletter-ul Financiar Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea