Financiar

#licitatii #finantare #proiecte

Numarul proiectelor finantate cu bani europeni a crescut de cinci ori in ultimele sase luni

Reducerea termenul de organizare a licitatiilor, de la 87 la 30 de zile, modificarea legislatiei privind achizitiile publice si reducerea numarului de acte necesare pentru depunerea proiectului de finantare sunt masuri adoptate de noul Guvern , care au reusit sa accelereze accesarea fondurilor europene.

Astfel, absorbtia banilor europeni prin programele operationale a crescut in ultimele sase luni la 1,6 miliarde de euro, iar numarul proiectelor finantate a fost de cinci ori mai mare fata de cele aprobate in perioada fostei guvernari, a declarat primul ministru Emil Boc, prezentand un bilant privind accesarea fondurilor europene de la preluarea guvernarii.

Potrivit bilantului prezentat de Emil Boc, numarul proiectelor din fonduri UE aprobate in cele sase luni de mandat este de cinci ori mai mare raportat la intervalul 2007-2008, ioar valoarea proiectelor aprobate a crescut de la 2,1 miliarde de euro la 3,7 miliarde de euro in sase luni.

In perioada 2007 - 30 iunie 2009 au fost semnate 1.429 de contracte de finantare cu beneficiarii, in valoare de 2,37 de miliarde de euro, din care 1.261 au primit aprobare in ultimele sase luni. Astfel, daca numarul proiectelor aprobate in timpul fostei guvernari era de doar 420 de proiecte, acesta a crescut la 2.154 numai in cele sase luni de guvernare PDL-PSD, valoarea totala a banilor acccesati ajungand la 3,7 miliarde de euro in prezent, a aratat Boc, potrivit NewsIn.

In ce priveste platile catre beneficiari , acestea s-au ridicat la aproximativ 290 de milioane de euro, pe parcursul aceleiasi perioade, dublu fata de valoarea platita in perioada 2007 - 2008, cand au fost facute plati de 145 de milioane de euro.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea