Financiar

#asigurare locuinta #polita facultativa #asigurare de casa

Noi norme in asigurarile de locuinte

Comisia de de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) anunta noi norme pentru proprietarii de locuinte.

Incepand cu data de 1 septembrie, societatile de asigurari vor putea incheia asigurari facultative pentru locuinte doar daca sumele asigurate sunt mai mari decat cele prevazute de polita obligatorie: 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro.

"Incepand cu 1 septembrie, toate societatile de asigurare autorizate sa subscrie riscuri de catastrofa naturala vor putea incheia asigurari facultative doar pentru sume asigurate care exced celor acoperite prin polita obligatorie pentru locuinte, respectiv 10.000 de euro sau 20.000 de euro", se arata intr-un comunicat al CSA.

Politele facultative care au fost incheiate inainte de data 1 septembrie nu vor suferi nicio modificare pana la expirarea lor.

"Ulterior, proprietarii aflati in astfel de situatii vor trebui sa isi asigure locuintele in primul rand pentru riscurile si sumele asigurate prevazute in Legea 260/2008 prin incheierea unei polite obligatorii. Cei care vor dori o protectie suplimentara, respectiv mai multe riscuri acoperite, pentru o suma asigurata mai mare decat nivelul minim stabilit prin legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor, pot incheia o asigurare facultativa", mai informeaza CSA.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea