Financiar

#reducere #fiscalitate #imm #ovidiu nicolescu

Nicolescu: Reducerea fiscalitatii anuntata de Boc nu este reala

"Fiscalitatea nu se reduce, deja a crescut pe forta de munca, deja s-au marit niste accize", a declarat, luni, in cadrul unei conferinte de presa, Ovidiu Nicolescu ( foto ), presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii ( CNIPMMR ). El a subliniat ca reducerea fiscalitatii anuntata de primul ministru Boc nu este reala, atragand atentia asupra riscului pe care il implica cresterea accizelor la tigari si alcool.

"Atrag atentia ca daca umblam la fiscalitate , inclusiv pe niste zone care aparent nu influenteaza masa economiei, cum ar fi accizele la tigari sau alcool, pe ansamblu, vor fi afectate celelalte categorii de firme din cauza interdependentelor din sistemul economic. Problema cea mai mare, in opinia CNIPMMR, este lipsa mecanismelor de operationalizare a acestor elemente", a explicat Nicolescu.

Presedintele Consiliului a mai spus ca peste 90% dintre IMM-uri sunt afectate de criza.

"Majoritatea IMM-urilor, in proportie de 90%, sunt afectate intr-un fel sau altul de criza economica. Problemele cele mai grave cu care se confrunta sunt lipsa comenzilor si a lichiditatilor sau fondurilor", a declarat Nicolescu.

Reprezentantul IMM-istilor a identificat principalele sase efecte ale crizei economice asupra intreprinderilor mici si mijlocii:

- ingreunarea finantarii. Aici se identifica doua fenomene majore – accesibilitatea creditelor este foarte redusa si costurile sunt exorbitante (dobanzi foarte mari).Nicolescu a punctat ca "Romania este mai afectata de acest lucru pentru ca sistemul bancar din tara depinde de capitalul strain in proportie de 95. Romania are nevoie de dezghetarea finantarii."

- scaderea exportului

- diminuarea cererii interne pe anumite segmente

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea