Financiar

#negritoiu #bnr #ing #criza #reactie

Negritoiu: BNR a reactionat tarziu la criza

Banca Nationala a Romaniei ( BNR ) a reactionat tarziu la criza actuala, iar masurile de politica monetara adoptate recent nu vor determina si o scadere a dobanzilor pe piata, considera directorul general ING Bank Romania, Misu Negritoiu . In opinia acestuia, nici stabilitatea cursului valutar nu va dura prea mult si nici bugetul de stat nu dispune de bani, "in contextul in care banii au fost cheltuiti inainte de criza".

"Nu cred ca politica monetara e numai atributul BNR si nu cred ca banca centrala se lupta cu criza, ci adopta masuri pentru situatii normale. BNR a reactionat si tarziu, si nu cred ca ceea ce a facut de curand va duce la scaderea dobanzilor pe piata", a spus Negritoiu , citat de Mediafax.
Acesta a afirmat ca este clar ca politica monetara vizeaza mentinerea inflatiei sub control, desi acest indicator nu conteaza in perioada de criza, spune Negritoiu.

Pe de alta parte, reducerea sau chiar eliminarea rezervelor minime obligatorii ( RMO ) ar duce la o cantitate maxima de bani pe piata, potrivit sefului ING, in schimb nu crede ca dobanda se va reduce prea mult in urmatoarea perioada si nici ca stabilitatea cursului va dura prea mult.

Negritoiu propune reducerea TVA


Seful ING Bank Romania considera ca ar trebui luate trei masuri anticriza la nivelul politicii monetare, cat si pentru sustinerea investitiilor si crearea de locuri de munca.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea