Financiar

#moodys #moody's rating tara #rating bcr #rating raiffeisen bank

Moody's a coborat ratingul BCR si Raiffeisen Bank

Agentia de evaluare de financiara Moody’s a coborat ratingurile bancilor BCR si Raiffeisen Bank Romania, la "Ba1", in categoria investitiilor cu caracter speculativ si riscuri substantiale de credit, in cadrul unei actiuni ample de retrogradare a subsidiarelor est-europene ale grupurilor austriece Erste si Raiffeisen, scrie Mediafax.

Astfel, in cazul BCR ratingul atribuit pentru depozite pe termen lung in lei a fost coborat de la "Baa2" la "Ba1", De asemenea, calificativul pentru depozite pe termen lung in valuta a fost redus de la "Baa3" la "Ba1". Ambele ratinguri sunt cu perspectiva negativa.

In cazul Raiffeisen Bank SA, ratingurile pentru depozite pe termen lung in moneda locala si valuta au fost coborate de la "Baa3" la "Ba1", cu perspectiva stabila, a anuntat Moody’s.

"Modificarea ratingului are un impact limitat asupra BCR, intrucat banca beneficiaza de lichiditate solida, sustinuta de cea mai mare si mai stabila baza de depozite din Romania. BCR ramane liderul pietei in ceea ce priveste atragerea de depozite (+2,6% crestere anuala) si acordarea de credite, astfel ca banca dispune de toate mijloacele pentru a sprijini cresterea economica a Romaniei", se arata intr-un comunicat care prezinta pozitia BCR fata de decizia Moody’s.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea