Financiar

#Fisc 1 iulie #schimbari 1 iulie #1 iulie RAR #1 iulie pret gaze

Modificarile pe care prima zi din luna lui Cuptor le aduce in viata romanilor

1 iulie vine cu o serie de modificari cu impact direct in buzunarele romanilor! De la scaderea preturilor gazelor la acordarea unei indemnizatii mari mari pentru mame, dar si prelungirea concediului de cresterea a copilului.


De la 1 iulie, preturile gazelor naturale livrate populatiei scad, in medie, cu 3%, conform unei decizii a Comitetului de reglementare al ANRE.


“Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat, tot pentru aceasta perioada, o scadere medie de 3% a preturilor pentru furnizarea reglementata a gazelor naturale la clientii casnici, medie calculata in functie de ponderea pe piata a fiecarui operator licentiat”, spun oficialii ANRE.

Mai multe servicii medicale pentru asigurati din 1 iulie

Guvernul a aprobat noul Contract Cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2016-2017, urmand ca acesta sa intre in vigoare la data de 1 iulie, scrie realitatea.net.

Printre principalele modificari care vor aparea se numara: acordarea gratuita a avizelor epidemiologice pentru reintrarea in colectivitate si a adeverintelor medicale pentru prescolari si elevi, reglementarea migratiei pacientilor medicilor de familie (se pot transfera de pe o lista pe lista altui medic de familie mai devreme de o data la şase luni doar asiguratii care isi schimba domiciliul, cei care sunt in arest preventiv sau executa o pedeapsa privativa de libertate), se introduc noi proceduri de diagnosticare, decontate de CAS, pentru asistenta medicala ambulatorie clinica de specialitate.

in ceea ce priveste medicina dentara, minorilor li se vor putea acorda consultatii decontate o data la şase luni, fata de o data pe an cum este in prezent.

Incepand cu data de 1 iulie 2016 declaratiile referitoare la TVA, 394 şi 088, intra in vigoare in forma modificata, prima mai explicita, iar a doua simplificata, a anuntat Dragoş Doroş, preşedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Tot de astazi, autovehiculele noi, dar si cele la mana a doua, aduse in tara pentru inmatriculare, vor primi carti de intentitate auto de tip nou. RAR va actualiza continutul pentru ca proprietarii si autoritatile sa aiba mai multe informatii cu privire la datele tehnice ale masinii, unele necesare la stabilirea impozitelor, dupa cum a spus directorul general al institutiei, George Dinca.

“Elementele noi sunt trecerea in cartea de identitate a unor informatii precum norma de poluare europeana, valoarea CO2, sistem de propulsie. (...) Cine are carte de indentitate veche va merge cu aceasta carte pana cand maşina va ieşi din parc, natural”, a subliniat George Dinca.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea