Financiar

#ministerul finantelor buget #criza financiara #inflatie 2009 #ministru finante intruninre

Ministerul Finantelor ia in calcul pentru 2009 un deficit de 2% din PIB

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea , a discutat marti cu guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, si cu alti membri din conducerea executiva a bancii centrale, in vederea stabilirii bugetului pe 2009, deficitul bugetar luat in calcul fiind de 1,7-2% din PIB.

"Ipotezele macroeconomice indica o crestere economica (PIB) de 3,5%, o Valoare nominala de 588,1 miliarde lei, o inflatie medie de 5,3%, un salariu mediu brut de 1.702 lei/luna si un deficit al bugetului general consolidat (BGC) de 1,7-2% din PIB", se arata in comunicatul transmis, miercuri, de Ministerul Finantelor Publice (MFP).

Discutia dintre ministrul de finante si reprezentantii BNR a vizat "armonizarea masurilor comune si definitivarea prognozei indicatorilor macroeconomici pe anul 2009 pentru fundamentarea bugetului".

Tot in cursul zilei de marti, la sediul Ministerului Finantelor Publice au inceput discutiile pentru definitivarea cadrului de elaborare a bugetului, acesta urmand sa fie transmis ulterior ordonatorilor principali de credite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea