Financiar

#privatizare companii transelectrica #listare bursa de #bvb indici bursieri

Ministerul Economiei vrea sa privatizeze companiile de stat prin listarea lor la Bursa

Ministerul Economiei are in vedere ca pe viitor sa privatizeze si alte companii de stat prin listarea la bursa de Valori Bucuresti (BVB), a declarat, vineri, secretarul de stat din ministerul de resort, Tudor Serban, cu ocazia aniversarii unui an de intrarea Transgaz la cota Bursei.

"Transgaz si Transelectrica asigura coloana vertebala a economiei, iar Ministerul Economiei va avea in vedere si pe viitor acest mod de privatizare pentru alte companii, pentru ca perioada vanzarii catre un investitor strategic a trecut, iar cand am vandut catre un astfel de investitor, acest mod de privatizare nu a fost foarte reusit", a mai spus Tudor Serban.

"Nu vom mai vinde companii de stat catre investitori strategici. Dorim sa avem cat mai multe companii listate pe Bursa", a adaugat secretarul de stat. T

ranselectrica a fost listata pe Bursa de Valori Bucruesti in august 2006, in vreme ce Transgaz a intrat la cota Bursei in ianuarie 2008, dupa o oferta publica initiala suprasubscrisa de 28 de ori. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea