Financiar

#ministerul economiei #consumatori #consiliu

Ministerul Economiei vrea sa infiinteze Consiliul National al Consumatorilor

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri vrea sa infiinteze Consiliul National al Consumatorilor, fara personalitate juridica, ca si organism consultativ in cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern postat pe portalul ministerului.

"Motivul emiterii actului normativ este infiintarea, dupa modelul statelor membre ale Uniunii Europene, a unui Consiliul National al Consumatorilor, ca si organism consultativ in cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor", potrivit Notei de Fundamentare a proiectului de act normativ.

Printre atributiile Consiliului sunt formularea de opinii asupra documentelor care tin de protectia consumatorilor si supuse dezbaterii de catre Guvern, ANPC, organizatii de consumatori sau alte entitati, formularea de puncte de vedere asupra initiativelor legislative in domeniul protectiei consumatorilor, facilitarea dialogului dintre ONG-urile cu atributii in domeniul protectiei consumatorilor si alti , precum si imbunatatirea cadrului general de protectie a consumatorilor.

"Printr-o mai buna cunoastere a cerintelor consumatorilor, exprimata in cadrul acestui Consiliu consultativ, operatorii economici vor avea posibilitatea de a putea oferi pe piata produse care sa corespunda mai bine cerintelor consumatorilor si sa asigure acestora un grad mai inalt de satisfactie ", se mai arata in proiectul de Hotarare de Guvern.

Consiliul va fi format din cate un reprezentant al organizatiilor de consumatori din Romania, infiintate cu respectarea prevederilor Ordonantei de Guvern nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, cu modificarile si completarile ulterioare si ale Ordonantei de Guvern nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si este prezidat de catre presedintele ANPC sau de catre un delegat al acestuia.

De asemenea, Consiliul se intruneste trimestrial si ori de cate ori este nevoie, la convocarea Presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea