Financiar

#extractie huila #mine valea jiului #termocentrale #petrosani

Minerii din Valea Jiului cresc productia de huila

Minerii din Valea Jiului vor lucra in zilele de sambata si duminica, din luna ianuarie, pentru cresterea productiei de carbune , pe fondul crizei gazelor naturale si a cererii existente pe piata energiei, estimandu-se ca livrarile catre termocentrale vor fi suplimentate cu aproximativ 5.000 de tone pe saptamana.

"In vederea cresterii productiei livrate la beneficiari, s-a luat decizia de a se lucra suplimentar, in zilele de sambata si duminica, din cursul acestei luni, fapt care va conduce la o crestere suplimentara a livrarilor de carbune cu circa 4.800-5.000 de tone pe saptamana, respectiv cu 20.000 de tone pe luna. Pe aceasta cale, cresterea de productie estimata in luna ianuarie este de circa 8-10 la suta", au precizat, joi , pentru Agerpres, reprezentantii Companiei Nationale a Huilei ( CNH ) Petrosani.

Minerii lucreaza suplimentar, in fiecare saptamana, pentru a compensa necesarul de la termocentralele Mintia si Paroseni. Astfel, media zilnica a livrarilor programate la Termocentrala Mintia este de 6.800 de tone, adica 34.000 de tone saptamanal. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea