Financiar

#tva #reducere #buget #salariu #panificatie

Micsorarea TVA la alimente a fost respinsa de FMI

Scaderea TVA la alimente, unul dintre subiectele recentelor discutii dintre delegatia comuna a Fondului Monetar International, Bancii Mondiale, Comisiei Europene si autoritatile romane, nu a fost aprobata. Potrivit unor surse citate de B1 TV, reprezentantii FMI nu ar fi de acord cu aceasta reducere.

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a propus recent ca in sectorul panificatiei, cota TVA sa scada de la 24% la 9%, intr-un "program-pilot", ce se va derula in a doua jumatate a acestui an.

Potrivit acelorasi surse, o alta masura care este sub semnul intrebarii este majorarea salariului minim pe economie. Aceasta ar putea fi acceptata doar in anumite conditii.

La data de 3 ianuarie, premierul Victor Ponta a anuntat ca va solicita FMI cresterea salariului minim de la 700 de lei la 800 de lei, masura urmand sa fie aplicata dupa aprobarea bugetului pe 2013.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea