Financiar

#performanta #deficit financiar #plata variabila #criza #salariu

Metoda de salarizare pe timp de criza: plata variabila a angajatilor

O practica aplicata tot mai des de angajatori in strategiile de salarizare este plata variabila a salariilor, pe fondul deficitului financiar resimtit de numeroase companii. Chiar si asa, managerii pot primi cu pana la 35% mai mult pe langa salariile fixe pe care le incaseaza lunar. Pe piata locala, peste 70% dintre angajatii la nivel de top management beneficiaza de venituri variabile, fata de 63% dintre manageri si 60% dintre angajatii fara functii de conducere , arata un studiu realizat de firma de executive search Kienbaum.

In prezent, tot mai multe companii isi redimensioneaza bugetele de salarii si se orienteaza catre cresterea platilor variabile si a beneficiilor care recompenseaza performanta, sunt de parere specialistii in resurse umane.

Aurelia Mihai, consultant specializat in recrutarea resurselor umane din cadrul Ascendis, considera ca metoda salarizarii variabile trebuie sa fie in corelatie cu atingerea unor obiective clare, bine definite, atat fata de rezultate cat si legat de competenta fiecarui angajat in parte.

"Este cea mai buna varianta si de a motiva persoanele si de a selecta persoanele care se ridica la un nivel de performanta de top, cu atat mai mult in situatie de criza, pentru ca in astfel de situatii rezultatele sunt cele mai importante. Atunci vreau sa angajez oamenii care sa atinga acele obiective, persoane mult mai eficente in conditii vitrege, care sa faca fata mai multor tipuri de obstacole", a spus consultantul intr-un interviu acordat NewsChannel.

De aceeasi parere este si Csaba Gergely, senior manager la PricewaterhouseCoopers . "Cresterile salariale si strategia de bonusare ar trebui corelate cu performanta. Companiile nu ar trebui sa opereze cresteri salariale dupa studii salariale sau in raport cu inflatia, aceste cresteri ar trebui sa tina cont strict de performanta", a spus acesta .

In ceea ce priveste performanta unei afaceri, in vremuri in care se impun restrictii financiare, specialistul Ascendis spune ca angajatii vor creste randamentul firmei daca acestia au totusi si o motivatie in spate. "Partea de remunerare este o componenta esentiala. Oamenii vor reactiona, se vor mobiliza si vor activa toate resursele de care dispun intr-un context care favorizeaza sistemul de management al performantei", a explicat Aurelia Mihai.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea